De lokale geschiedenis in kaart

Wij doen niets liever dan de lokale geschiedenis in kaart brengen. De grootse, cruciale gebeurtenissen, maar ook de kleine, persoonlijke verhalen die samen het historisch erfgoed van de regio vormen. Voor ons onderzoek duiken we in oude publicaties en zijn we regelmatig in archieven te vinden. Ook werken we veel ‘op locatie’, om de bouwhistorie van een pand vast te leggen of om bewoners te interviewen. Onze opdrachtgevers lopen uiteen van gemeente en provincie tot commerciële bedrijven en particulieren. 

Visitekaartje

Met de rijke historie van uw pand heeft u een uniek visitekaartje in handen. Een ‘monumentportret’ is niet alleen een prachtig kerst- of jubileumgeschenk voor uw relaties of werknemers, maar kan ook in eigen beheer worden verkocht. In uw monumentportret kunnen de volgende onderwerpen aan bod komen:

- De eigenaren en bewoners in verleden en heden
- De bouwgeschiedenis
- De architectuur (zowel in- als exterieur)
- De buurt en de buren in verleden en heden

Afhankelijk van uw wensen kan deze lijst uiteraard worden aangepast/uitgebreid met hoofdstukken over bijvoorbeeld de tuin, de huidige functie van het pand en eventuele toekomstplannen. U kunt er ook voor kiezen om de unieke geschiedenis van uw pand onder de aandacht te brengen door middel van een gevelbord.

Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van een/uw pand? Laat het ons weten!

Contact: stuur een mailtje naar Hofman & Ko of contact@benohofman.nl
+31 50 313 10 14  
+31 6 526 656 64